Musikksjangere for nominasjoner

I løpet av de siste årtiene har det blitt lagd mye ny musikk innenfor en rekke sjangere. Her er en liten introduksjon til noen av de vanligste musikksjangrene som eksisterer i dag. Vi kan godt si at de nye sjangrene, slik som gabber og glam metal, er avarter av de mer etablerte sjangrene. Musikken er stadig i endring, men den kommer ikke bort fra sitt opphav.

Selv om mange musikksjangere skiller seg tydelig ut fra andre, opplever vi oftere og oftere at en del musikk utgjør en blanding av to eller flere sjangere. Et eksempel på dette er poprock, som er en blanding av populærmusikk og rock.

Ulike typer musikk

Rock er en stor sjanger som omfatter mange ulike former for musikk. Innenfor rocken finner vi blant annet hardrock, heavy metal, black metal, poprock, punkrock og så videre.

Mange store artister er kjent for å drive med rock. U2, Metallica og Elvis – som var kjent som kongen av rock ‘n’ roll – er bare starten på rekken om vi skal nevne noen.

På «andre siden av skalaen» finner vi den klassiske musikken. Dette er musikken med de store og mektige stykkene fra kjente komponister som blant andre Beethoven, Grieg, Bach og Strauss. Denne typen musikk er kjent for å være både beroligende, samt å hjelpe til med konsentrasjon og kreativitet.

Blues er også en forholdsvis bred sjanger med mye ulik musikk, fra den lette og rocka bluesen til den tunge bluesen som vi kjenner som «trist og tung». Kjente bluesartister inkluderer Eric Clapton og Elmore James.

Jazz er en sjanger som har stor variasjon i artister så vel som musikk. Blant norske artister kan vi nevne Silje Nergaard og Radka Toneff. Jazz er både eksperimentell og progressiv.

Dance, trance, ambient og EDM ble utviklet fra både elektronisk musikk, disco og funk som også er sjangere innenfor dagens musikkverden.