Hvordan fungerer nominasjoner?

Dette er et spørsmål som er ganske relativt, og det kommer an på hva slags utdeling man ser på. Det de alle har til felles er at det finnes en jury, det finnes en nominasjonsprosess og det finnes kriterier.

Utgivelsestidspunkt

De fleste prisutdelinger gjelder for en spesifikk periode. Så hvis prisutdelingen gjelder for 2018, så må musikken være gitt ut mellom 1. januar 2018 og 31. desember 2018. Dette er et ganske standard kriterium. Unntak er ofte for eksempel hederspriser.

Kategorier

For å kunne bli nominert må det du lager selvsagt være relevant til kategorien prisen blir utdelt innen. Musikk er et ganske bredt emne, så derfor må det deles inn i ulike kategorier slik at man vet hva slags musikk det er som blir vurdert sammen. Ofte blir disse kategoriene endret i henhold til hvilken musikk som er trendy og hvilken musikk som ikke er på moten lengre. Det er gitt at det er et spesifikt antall musikere som driver innenfor denne sjangeren, hvis ikke er det ikke nødvendigvis vits å dele ut pris innenfor tilhørende kategori. Siden kategoriene ofte endrer seg kan du holde deg oppdatert på hjemmesiden til den prisen du vil følge. Her vil du også finne spesifikt reglement som gjelder for denne prisutdelingen.

Påmelding

I mange prisutdelinger trenger du faktisk ikke å bli nominert, men du kan melde deg på selv. Mange synes dette er rart, men det er og blir et faktum. Dette kan være lurt hvis du er en del av en obskur sjanger eller hvis musikken din ikke er særlig «mainstream».

Hva mener du burde være kriterier til å vinne en spesifikk prisutdeling?

Bør det være de samme i alle sjangere, eller burde de være forskjellige fra år til år?

Det er uansett utrolig spennende å se hva prisene blir hvert eneste år, det er sikkert og visst.