Fantastiske komposisjoner

Det er jo selvsagt relativt hva som kan sies å være fantastiske komposisjoner, men de har alle noen fellestrekk. Her vil du kunne få lære mer om dette.

De forteller en historie

Når du hører på en sang, enten den er med eller uten tekst, vil du fort legge merke til at det er oppbygninger, følelser og lydvariasjoner. Dette gjør at du lett kan høre at det er en historie som fortelles. Det er også slik at når du for eksempel hører «De fire årstidene» av Vivaldi så kan du kjenne den igjen, selv om du ikke nødvendigvis vet hvem som har laget den. Det er tegnet på at det er en god komposisjon.

Musikken er majestetisk

Det som gjør at en komposisjon er fantastisk er måten den er altoppslukende på. Det gjør at det er noe du vil høre igjen og igjen. Kanskje du til og med reagerer med ulike følelser når du hører musikken for første gang. Det er noe som skaper en følelse inni deg.

Komposisjoner i film

Noe som gjør filmer utrolig mye mer følelsesladde og spennende, er bruken av musikk. Et veldig kjent eksempel er nok Harry Potter. Det velkjente lydsporet her er meget gjenkjennelig, og tar deg inn i Harry Potter-universet med en gang du hører det. Dette er et eksempel på en perfekt laget komposisjon, fordi den er altoppslukende, svært gjenkjennelig og ikke minst utrolig fantastisk.

Uansett om du liker Harry Potter eller ikke, vil dette være noe du sannsynligvis kjenner til.

Hva mener du at gjør at en komposisjon er fantastisk?

Er det følelsene den gir deg?

Er det hvordan musikken har en oppbygning?

Det er så mange måter musikk kan gjøre oss oppmerksom på stillhet, følelser og store hendelser i vårt eget liv. Det er det som gjør musikken så utrolig viktig i hverdagslivet.